maanantai 6. heinäkuuta 2015

Esittelyssä tämän blogin päätähti


Näin sen sitten tein. Katsotaan kuinka aktiivisesti jaksan kirjoitella. Pitkään on mielessä jo pyörinyt oman blogin kirjoittaminen. Olen paljon lukenut muiden koirista kertovia blogeja ja pohtinut että voisi olla mukavaa pohdiskella ja jakaa omia kokemuksia ja ajatuksia. Kirjoittajana en ole kovin hyvä, mutta uskon asian tulevan selväksi vähemmälläkin osaamisella. Kuvien ja kertomusten päätähtenä esiintyy oma shibani Luca. Yhteistä matkaa meillä on takana yhteensä kolme ja puoli vuotta ja näiden vuosien aikana olen oppinut kyllä paljon asioita ja kokenut monenlaisia tunteita laidasta laitaa. Tämä blogi kertoo siitä, elämästä joka ei aina ole ihan niinkuin satukirjoissa.

Luca on 2011 vuoden lopulla syntynyt shiba uros. Luca on alusta asti ollut hyvin persoonallinen ja omalaatuinen koira. Pienestä pennusta asti on ollut selvää, että elämä ei varmasti tule olemaan tylsää tämän koiran kanssa. Haasteita on rittänyt jos jonkinlaisia, ja niitä tulee varmasti eteen myös tulevaisuudessa.

Luca on luonteeltaan hieman laiska, mutta älykäs. Ennen leikkaamista Luca oli hyvin tietoinen omasta egostaan ja oli reaktiivinen muita koiria kohtaan. Leikkaamisen jälkeen sekä osittain myös varmasti koulutuksen tuloksena tämä reaktiivisuus on vähentynyt selvästi. Edelleen tiettyjen stressitasojen noustessa liian suuriksi koira saattaa ärähtää myös toisille koirille, nykyään se on kuitenkin harvinaisempaa.

Lucaa sosiaalistettiin nuorenpana paljon, ja sen kanssa on aina tehty paljon asioita ja käyty joka puolella. Tästä huolimatta Lucalla on epävarmuutta edelleen tietynlaisissa tilanteissa ja tämä  luo omia haasteita elämässä. Lucalle sen "omat ihmiset" ovat hyvin tärkeitä, mutta muista se  ei välttämättä juurikaan välitä ennen kuin se on tutustunut, ja voi olla että joskus tutustumisesta huolimattakkin Luca saattaa kokea paremaksi olla vain tuttuja.

Luca on opettanut meille paljon koiran omistamisesta. Se ei aina ole ihan niin yksinkertaista kuin voisi kuvitella. Lucan vuoksi on myös käyty paljon erilaisissa koulutuksissa, reenattu, opittu, erehdytty ja taas yritetty. Päivittäisessä normaalissa elämässä Luca on oikein kelpo, asiallisesti käyttäytyvä, mukava koira jolla on suurisydän. Kuitenkin on paljon asioita joissa edelleen ilmenee ongelmia ja haasteita. Harrastuksiimme kuuluu kaikenlaiset arkitottisreenailut, rallytoko, koiratanssi ja agility.

Tässä blogissa haluankin tuoda esille Lucan edistymistä, harjoittelua ja harrastuksia sekä ihan elämää yleensä.

Näyttelyissä Luca kävi parina ensimmäisenä vuotenaan ollen kertaalleen ROP pentu. Aikuisiällä parhaimmaksi suoritukseksi jäi Serti ja vara-CACIB. Mainittakoon että koiran toisena näyttely vuotena Luca sai jokaisesta näyttelystään vähintään ERI. Lucan näyttelyissä pärjäämistä varjosti kuitenkin vahvasti koiran ressaaminen ja tylsistyminen näyttelyissä.

Kahteen kertaan ollaan käyty möllitokossa möllialokasluokassa molemmilla kerroilla koira sai "hyväksytyn" tuloksen, toisella kerralla oli jopa kuudes kahdestakymmenestä koirakosta. Kaheen kertaan ollaan käyty myös möllirallytokossa, silloin laji ei vielä ollut virallinen. Niissä myös ihan hyvin sujunut, toisessa myös sijoitus 6/20. Match showt ovat kuuluneet myös osana harrasteluumme vuosien varrella, niissä Luca on pärjännyt hyvin parhaiten ollen BIS2.

Viralliset kisat ovat saaneet odotella meidän osalta, koska aikaisemmin ongelmana on ollut motivointi. Tällä hetkellä harjoitellaan kestoa ilman palkkaa, mitä luonnollisesti kisatilanteissa tarvitaan. Varsinainen kisaaminen minkään harrastuksen kohdalla ei ole päätavoite, päätavoite on pärjätä jokapäiväisessä elämässä. Ja katsotaan sitten  mitä siinä sivussa tulee.

Mukavaa kesän jatkoa kaikille :)


2 kommenttia:

  1. Kiva kun löytyi uusi shibablogi! :) Lueskelen varmasti jatkossakin Lucan elämästä. Mulla on takana melkein 13 vuotta shibaisaa elämää, tällä hetkellä ainoana kippurana häärää Sora 9kk. :)

    VastaaPoista
  2. No niin mahtavaa :) Sullakin tais olla blogi, tartteekin käydä kattomassa :)

    VastaaPoista